Frisk torsk med grønt og æblesauce

tid: 30 min

INGRIDIENSER:

1 pose palmekål
1 broccoli
2 æbler
1 økologisk lime
3 fed hvidløg
2 torskefiletter med skind
1 glas kapers i havsalt
1 skalotteløg
kokosolie, havsalt og sort peber
ristet sesamolie, olivenolie

Grøntsager:
Skyl alle grøntsagerne. Rib palmekålen fra stilken. Skær buketter af broccolien. Skær æblerne i tern på 1×1 cm og kom i en skål med vand. Tag skrællen af limen med en tyndskræller og pres saften igennem en sigte. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Steg broccolibuketterne på en varm pande i sesamolie i 2 minutter. Tilsæt palmekålen og steg yderligere 3 minutter. Krydr med salt, peber og skiver af hvidløg. Gem lidt hvidløg til saucen og fisken. Hak skalotteløget fint til saucen.

Fisk:
Fjern ben og urenheder fra fisken, skær den i 2 flotte stykker og krydr med salt og limeskal på kødsiden. Kom lidt olivenolie og hvidløg på stykkerne. Bag dem i ovnen i 8-10 min. Fjern skindet ved servering og krydr igen med salt og sort peber.

Sauce:
Sautér kapers i 1 spsk. kokosolie i 1 min. Tilsæt 1 tsk. hvidløgsskiver samt æbletern og limejuice. Tilsæt skalotteløg. Kog saucen ind til det halve ca. Smag evt. saucen til med sesamolie. Pisk saucen sammen og hæld direkte over fisken.

Inspiration: http://www.aarstiderne.com/

Comments

comments

Frisk torsk med grønt og æblesauce

  • Categories →
  • Fisk
 
Back to top